OKULUMUZDA YAPILAN İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ

18.01.2024 21

OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNDEN SÜMEYRA ÇIRAK'IN BAŞLATTIĞI ÇİÇEĞİMİ BÜYÜTÜYORUM ADLI İYİ UYGULAMA ÇALIŞMASI

Uygulama Bilgileri

A. İyi Uygulamanın Adı

ÇİÇEĞİMİ BÜYÜTÜYORUM

B. İyi Uygulamanın Kategorisi

·        Akademik Alanda Uygulanan Çalışmalar,

·        Proje Çalışmaları,

·        Yenilikçi Eğitim – Öğretim Ortamları ve Tasarım Beceri Atölyeleri Alanındaki Çalışmalar

C. İyi Uygulamanın Amacı (En fazla 500 kelime ile açıklayız)

Çocukların evlerinden getirdikleri bitkileri sınıf ortamında sulaması ve bakımını üstlenmesi böylelikle çocuklarda sorumluluk ve doğa sevgisi bilincinin oluşturulması hedeflenmektedir.

D. İyi Uygulamanın Hedef Kitlesi (En fazla 500 kelime ile açıklayız)

(Öğrenciler, Öğretmenler,  Veliler, Okul Yönetimi)

Öğrenciler

E. İyi Uygulamanın Paydaşları

Öğrenci ve veli

F. İyi Uygulamanın Süresi (Ay olarak ifade ediniz)

6 AY

G. Uygulamanın Özeti ( En fazla 1000 kelime ile açıklayınız)

Öğretmen öğrencilerden sevdikleri bir çiçeği saksıda getirmesini ister.Her çocuğun kendine özel bir bitkisi olacaktır.Sınıfta uygun yere konulan bitkiler her gün çocuklar tarafından sulanıp bakımı yapılacak ve bitkinin gelişimi gözlemlenecektir.

H. İyi Uygulamanın Sonunda Elde Edilen Çıktılar ve Sonuçları (En fazla 500 kelime ile açıklayınız)

Uygulamanın sonunda öğrencilerin sorumluluk bilincinin artırılması, sorumluluk sahibi olmak ve doğaya karşı sevgi duygusunun artırılması hedeflenmektedir.

İ. Diğer (Eklemek istediğiniz afiş, fotoğraf, link vb. görselleri bu kısma ekleyiniz)

18-01-202418-01-202418-01-2024